maanantai 2. toukokuuta 2011

Kompostia, kasvimaata ja kaikennäköstä hökötystä...

Ulos, ulos!! Ihana on päästä kaivelemaan talven jälkeen pihamaata, -Mutta kuinka valtavasti sitä oiskaan hommaa ja kuinka kaiken edes joskus ennättäisi saada aikaan!? Unelmat saattanee siirtyä taas ensikesälle, mutta edessä ihan oikeasti olisi piharakennuksen purku, pieni kasvimaan lämpäre ja jos nyt altaan alle edes sen pation pohjan...Ja kuten jokainen omakotitalollinen tietää -pari pakollista juttua on joskus vaan tehtävä.
Välineet jo tanassa!



"kasvimaaksikin" tätä voi kutsua

Eka kertaa käänsin kompostin ja muutaman kuorman sain sieltä kelpomultaa jo kasvimaalle (enään siis kaksi kompostia koskematta!) Siinä samalla veistelin penkin alkua (räntää tulee -Jippii!!) ja rapsuttelin mansikkapenkkien välit, leikkelin pensaita ja muuta mukavaa. Johan siinä hyvin kehkeytyi ajatus taas etiäpäin pergolan suhteen, -parrut pystyyn ja puolet ois jo tehty...??!! Mutta, mutta..Mistähän saisi taidon moiseen. Ja risutkin pitäisi saada poltettua ensin. Siispä 
Grilli
Tyttöjen kanssa teemme grillin! KYLLÄ, niin totta kuin nimeni on Henna -Tämä on grilli! Koska avomaalla (eikä kaasugrillissäkään) ei taajamassa risuja eikä lehtiä poltella, tämä siis on grilli ja toivottavasti se on sitä myös paloviranomaisen mielestä, koska tässä aion polttaa pihamaalta kasatut risut ja mitälie. Jos löydän ritilän, poltan siinä myös makkarat! Yhtään ehjää tiiltä en tontilta enään löytänyt ja ajattelin vielä antaa viime keväänä ladotut tiilet olla maassa (patio!) niin ulkonäölla ei nyt päästä pröystäilemään, mutta olkoonkin sentään "laillinen" !

Äitin pienet apurit <3
                                                           



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti