perjantai 8. huhtikuuta 2011

Oikea aika maalata ikkunankarmit

Viimeyönä jatkoin taas seuraavaan huoneeseen "ikuisuuprojektiani" eli ikkunan karmien maalaamista. Tällä kertaa olohuoneeseen. Viimekesä oli ensimmäinen kesämme tässä kodissa ja huomasin, että kesällä on turha kuvitellakkaan työskentelevänsä sisätiloissa, -ainakaan hellekesänä! Ja viimeisillään!:) Joten nyt kevään koittaessa ajattelin aloitella hommat.

Mustanruskeat karmit on kunnostettu muutama vuosi sitten entisten omistajien toimesta (siinä meni unelmani vanhoista ikkunanpokista). Alunalkaen tiesin, että karmeista tulee, -mitäpäs muuta kuin- valkoiset!

Talvella maalailin jo yläkerran ikkunan sisätilojen puoleisen pinnan ja toteisin, että kosteus saa vanhan värin nousemaan uuden maalin pintaan. Keittiönkarmeja maalatessani nyt keväällä tämä tapahtui ikkunanväleissä. Päätin kuitenkin aloitella projektin olohuoneessa ja nyt ikkunat sit lähes valuvat vettä, eli ei ollenkaan hyvä. Koska olen aloittanut, en voi lopettaa. Toisinsanoen talvella ei kannata tehdä tämän suhteen mitään (ainakaan yläkerrassa) keväällä voi aloittaa sisäpinnoista (mutta välit kannatta unohtaa) kesällä voisi maalata karmit pilvisenä päivänä (jos ei ole kuuma) tai varjoiselta puolelta (jos ennättää olla nopea!).

Mutta kuten muutaman muunkin homman, teen tämänkin sit pariin otteeseen ja hyvä siitä tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti