torstai 11. elokuuta 2011

Omenakausi alkaa..

Vaan tänä vuonna taidetaan päästä tämän "omenashown" suhteen melkosta helpolla. Muutama puu näyttää jäävän vaille satoa ja tämä ensimmäinen lajike on tipauttanut maahan melko reikäisiä yksilöitä...



Mutta kyllä näistä piirakan jos toisenkin saa aikaiseksi! Ja niille, jotka tuskailevat suurien omenamäärien kanssa voisin uskaltaa näin maistamatta kirjoittaa ohjeen, jonka itse juuri testasin. Ja parasta tässä on se, että siihen oikeasti tulee reilusti omenaa ja helppo kuin mikä! Ohje on suoraan netistä, eikä siis ollenkaan omaa käsialaani.

OMENAPIIRAKKA

Raaka-aineet:
1 dl leseseosta (itse käytin kauraleseitä)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1, 5 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
75 g  juoksevaa margariinia
2 munaa
1,5 dl jugurttia, kermaa tai piimää (itse laitoin kermaviiliä reilummalti)

Täyte:
1 kg omenia
0,5 sitruunan mehu (tätä ei löytynyt)
1,5 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniliinisokeria
25 g margariinia tai voita (juoksevaa)

OHJE:
Sekoita kuiviin aineksiin muut taikinan aineet, kuutioi kuoritut omenat (en kyllä kuorinut) ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä taikina vuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175 astetta, n. 40 min


Vaniljajätskiä tai -kastiketta ja eikun herkuttelemaan! Tän helpommalla ei varmaan omenapiirakka voi valmistua:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti